Mød den glade vinder af Equsanas fødselsdagskonkurrence

Lotte Jespersen blev den heldige og meget glade vinder af Equsanas fødselsdagskonkurrence til Hest & Rytter messen i Herning og vandt 5 års forbrug af hestefoder til en samlet værdi af 50.000 kr.

Lotte har to araber vallakker på henholdsvis 13 og 20 år. Markomir OX, en 13 årig vallak, bruges til distance og går klasser op til 80 km. Han er normalt let at holde huld på, men har tendens til at blive varm og derfor har vi valgt Cool Performance, der er et pillefoder uden havre. Her i vintersæsonen er Markomir i let træning, men i forbindelse med eventuelle distanceridt, vil hans træningsintensitet stige og behovene ændre sig, og derfor vil foderplanen løbende blive tilpasset.

Lottes anden vallak, Grafik OX, er en pensioneret distancehest, der bliver redet let et par gange om ugen. Grafik er ret kræsen, fortæller Lotte og har en slidskade i det ene forben samt spat af let grad i det ene bagben. Vi har valgt Senior fuldfoder til ham, da det er meget velsmagende og supplerer med Equsanas nye ledprodukt – Joint Supplex HA i pulverform, for at reducere irritation i leddene og støtte en sund ledfunktion. Begge heste tildeles lucerne – Alfa Omega – for forlænget tyggetid.

Hestene er nu startet op på de nye foderplaner, som Lotte har fået udarbejdet i samråd med Equsanas faglige chef og Dyrlæge Anne Dorthe Broe.

Daglig foderplan, Markomir:
1,8 kg Cool Performance
300 g Alfa Omega
10 kg hø

Daglig foderplan, Grafik:
1,8 kg Senior
300 g Alfa Omega
15 g Joint Supplex HA pulver
8 kg hø