Cool Performance – energi fra fibre og fedt

ThumbLarge (8)Er du i tvivl om hvordan du bedst muligt fodrer en DV ridehest på 9 år, som trænes moderat og aktivt deltager i stævner? Hesten bliver overtændt af at få havre og spænder meget op i ridningen. Dog har den samtidig brug for energi, da den er svær at holde huld på henover vinteren.

Helt generelt anbefaler vi altid et fuldfoder fremfor et tilskudsfoder til heste, som har svært ved at holde huld henover vinteren. Dette skyldes at man med et fuldfoder tilfører hesten ekstra energi fra enten stivelse, fibre eller fedt. Dette gør sig ikke gældende ved brug af et tilskudsfoder, da disse blandinger har et mere koncentreret indhold af protein samt vitaminer/mineraler, hvilket sikrer en lav daglig mængde.

En blanding, der egner sig særligt godt til meget spændte og ivrige heste som denne er fuldfoderblandingen Cool Performance. Cool Performance indeholder ikke havre og har et, for et fuldfoder, lavt indhold af stivelse på 18 %. I stedet tilfører blandingen træningsenergi fra fibre og fedt, som bidrager til et stabilt blodsukker og bedre huld. Desuden indeholder Cool Performance gode proteinkilder, der sammen med et godt grovfoder matcher behovet hos heste i moderat-hård træning.

Foderplan, DV 550 kg:
Cool Performance: 3 kg/dag
Hø/wrap: 10-11 kg/dag