BLOG: Miljøtræning på Atterupgaard

Den forgange uge hos os på Atterupgaard har budt på mange forskellige aktiviteter. Ridning og uddannelse af vores heste er langt fra det eneste vi har fokus på. Vi er jo et stutteri og har heste i alle aldre som alle skal passes med smed, vaccination, almen pleje og uddannelse.

I denne uge hvor vinteren rigtig kom til Danmark, har vi haft ekstra fokus på træningen af bl.a. Botticelli og Mandalay som begge skal gå Unghestechampionat i Herning. Vi har især arbejdet med miljøtræningen i form af træning med paraplyer, presenninger mm. Vi håber at dette ekstra fokus på miljøtræning vil bære frugt i Herning.

Derudover har vi hygget os med den daglige pasning af vores knap 80 heste – denne rutine fortjener næsten sin egen blog episode. Vores føl har lært at blive bundet og ikke alle syntes det var super sjovt, men de var nu generelt rigtig søde alle sammen. Alle stutteriet heste, unge som gamle er blevet vaccineret og vi har ligeledes justeret vores fodring af de højdrægtige hopper frem mod den sidste del af deres drægtighed.

På et stutteri som vores kræver vores mange faciliteter også opmærksomhed og i denne uge er træerne langs vores mange kilometer hegn blevet trimmet . Vores folde er dermed klar til at sneen forsvinder og vi kan byde forår og sommer velkommen.

Mange hilsner Atterupgaard