Der er altid en Bonnie mere derude

 

Hestens Værn bliver ofte spurgt om, hvilke heste der har mest brug for hjælp i Danmark. Mange heste har brug for mere opmærksomhed, men de heste som Hestens Værn har allerflest sager om, er de forsømte heste, fortæller sekretariatsleder Ghita Zangger Madsen fra Hestens Værn. ”Vi kunne ikke række ud til dem uden hjælp”.

Den brune pony Bonnie blev set på en nedbidt mark af en vaks forbipasserende, som ringede til Hestens Værn. ”Vi sendte fluks en af vores frivillige lokale lægmand ud på et tilsyn. Det stod hurtigt klart, at der var tale om en stærkt afmagret pony, utvivlsomt fyldt med orm og med forsømte tænder. Derudover havde hovene groet sig til lange krogede snabelhove, noget som smerter hesten for hver skridt den tager, så den derfor vælger at stå naglet fast til stedet – stik imod enhver sund hest’s natur”, påpeger Ghita Zangger Madsen.

Bonnie ER vores hverdag i Hestens Værn – et typisk eksempel på neglekt hele vejen rundt, hvor ejeren ofte viser sig at være lige så sølle som hesten –ejere, som ofte af personlige årsager bare ikke magter at passe sine dyr længere, fortæller Ghita Zangger Madsen. Hestens Værn prøver altid at få en fredelig dialog i gang med hesteejer først, men Bonnies ejer var afvisende og alt andet end samarbejdsvillig. ”Og den her pony skulle bare have dyrlæge nu, og det kunne ikke gå for hurtigt”, understreger Ghita Zangger Madsen.

”Uden Equsana’s sponsorat, kunne vi hverken betale for at Bonnie fik dyrlægetilsyn eller beslagsmed til de lange snabelhove. Det er vidunderligt at tænke på, at for hver sæk Equsana Mash som rækkes over disken til en sund og velfungerende hest, kan vi hjælpe flere heste som Bonnie. Der er altid en Bonnie mere derude- men jo mere fokus der kommer på problemerne des flere heste kan vi hjælpe.”

Bonnie blev tilset af en dyrlæge 4 uger efter første undersøgelse og er i skrivende stund i bedring.

Fakta:

Equsana indgik I 2016 et nyt samarbejde med Hestens Værn til gavn for hestevelfærden i Danmark.
Samarbejdet betyder at Equsana for hver sæk solgt
Equsana Mash, donerer 5 kroner til Hestens Værns arbejde med tilse truede hestehold, rådgive hesteejere og sikre behandling af syge og vanrøgtede heste. I 2016, brugte Hestens værn 1715 kr. pr. sag, hvor der har været dyrlæge involveret. Equsana’s donation har således hjulpet 21 hestehold med tilsyn, rådgivning og behandling – og i enkelte tilfælde aflivning.