Guide: Fodring af heste på græs – i tørken

En helt anderledes sommer
I sommerperioden, hvor langt de fleste heste går på græs, er det typisk det høje energiindhold, sukker- og fruktanindhold, man som hesteejer bekymrer sig om. Som hesteejer ved man at ens hest risikerer at tage på, når den går på græs og faren for forfangenhed ligger altid og lurer i baghovedet. Sommeren 2018 har dog vist sig fra en helt anden side. Den lange tørkeperiode har medført en manglende vækst i græsset og langt de fleste steder er græsset allerede helt nedbidt. Det betyder, at mange heste vil have svært ved at holde huld denne sommer, hvis ikke de suppleres med foder.

Suppler med grovfoder
For at undgå at ens hest taber sig, mens den går på græs denne sommer, anbefaler vi at man som minimum supplerer med grovfoder. Equsana Grass og Grass Oil er kunsttørret hø tilsat enten lidt melasse eller olie, som vil tilføre ekstra energi til hestens foderration. En anden nem måde at tildele ekstra grovfoder på er ved brug af Equsana Alfa Elements, som er snittet lucerne presset i 1 kg blokke, der kan tildeles direkte ude på folden.

Tilfør energi og undgå vægttab
Hvis din hest allerede har tabt sig, er i træning eller giver mælk, kan det være nødvendigt med kraftfodertildeling, som indeholder ekstra energi, nu hvor hestene ikke får denne energi fra græsset. Denne ekstra energi får man hvis man vælger et fuldfoder. Oplagte fuldfoderblandinger til heste i træning er Compete, Special, Horsemix og Cool Performance, imens Stud Flakes og Breeder anbefales til avlshopper og ungheste. Ønsker man at tildele ekstra energi ved siden af den normale fodring, kan det gøres ved brug af Energy Oil, Health Fiber, Body Boost eller lucerne med et højt indhold af olie eksempelvis Alfa Gold eller Alfa Lin.

Denne sommer vil det være de færreste heste, som kan nøjes med græs og vitaminer og mineraler. Vi opfodrer alle hesteejere til at holde nøje øje med hestenes huld og komme tidligere i gang med at fodre både grovfoder og kraftfoder, så man undgår at ens heste taber sig.