SÅ ER VINTERFERIEN HELT SLUT FOR TOURMALET

Tourmalet_Christian_Lindhardt_04052013_Flemming_Andersen_0

Efter en dejlig lang vinterferie på godt 10 uger begyndte sejrshesten Tourmalet atter træningen her først i februar. Vinteren har jo været ganske mild, så Tourmalet har trænet i de seneste tre uger helt uden problemer, fortæller opdrætter Gert B. Johannesen.

 

”I hele vinterferien har hun ikke haft sko på, men for et par dage siden forsynede travtræner Gordon Dahl, Skive, hende med fire almindelige jernsko, så der ikke slides for meget på hovene. Det er dog meningen, at Tourmalet – når hun skal starte – skal løbe helt uden sko, da hun så løber så let som overhovedet muligt. ”

 

I øjeblikket træner Tourmalet 3 gange om ugen -og altid for en tung træningsvogn. Men fra omkring 1. marts lægges træningen lidt om, således at hun tillige skal ridetrænes. Dette foregår under rytter i galop i dybt sand, således at hendes muskelmasse øges. Går træningen som den skal, forventes Tourmalet til start engang sidst i april måske på hjemmebanen i Skive.

 

Tourmalet, der ved årsskiftet fyldte fire år, ser rigtig fin ud for dagen og er utrolig veltilpas – ja, hun er faktisk ikke til at styre på “en tønde land”, siger Gert B. Johannesen. Men det er kun gode tegn og lover godt for den kommende sæson, der forventes at byde på 10-12 starter – primært i storløb. Af storløb kan nævnes Dansk Hoppe Derby, Jydsk  4-års Hoppe Grand Prix, Grand Circle 4-års Hoppe Championat og Aalborg Store Hoppe Championat.

 

”Tourmalet viste sidste år gennem seks sejre i kun 14 starter, at hun har et kæmpe-potentiale, som vi håber – og tror- udfoldes i de kommende otte måneder.”