TOURMALET – SKRIV NAVNET BAG ØRET!

Tourmalet_Christian_Lindhardt_04052013_Flemming_Andersen

Tourmalet er ikke blot navnet på et af de mest legendariske bjerge i verdens største og hårdeste cykelløb -Tour de France – men også navnet på en af de mest lovende ungheste i dansk travsport netop nu. Tourmalet, der er en 3-årig brun hoppe, har nemlig indtil nu ikke tabt i et fejlfrit løb. Vidste du, at hun har således startet ni gange med fem flotte sejre som resultat, og er den mest sejrende 3-års hoppe i Danmark hidtil?

 

Ikke nok med det: Tourmalet har vundet på ikke mindre end tre forskellige travbaner i Danmark. På hjemmebanen i Skive har hun vundet to flotte sejre – bl.a. i hendes debut først i maj i år, fortæller opdrætter Gert B. Johannesen. Tourmalet har ligeledes vundet to suveræne sejre i Aalborg, ligesom hun har vundet en rigtig fin sejr på hovedstadsbanen i Charlottenlund.

 

Både Tourmalet og moderen har hele livet været fodret med tilskudsfoder fra Equsana i form af Equsana Balance og Super Plus, fortæller Gert B. Johannesen.

 

”Hestene elsker dette tilskudsfoder og som det kan ses af ovenstående giver det meget fine resultater. Vi kunne slet ikke forestille os at prøve andet foder. Udover kvalitetsfoder fra Equsana fodres hestene med hel havre, masser af hø, gulerødder og æbler.”

 

Tourmalet står nu overfor at skulle starte i de tre største årgangsløb i Danmark, nemlig Dansk Trav-Kriterium, Dansk Avlsløb og Grand Circle 3-års Championat. Disse store løb køres i september, oktober og november, hvorefter Tourmalet skal holde en velfortjent vinterferie, siger Gert B. Johannesen.

 

”Vi mener, at Tourmalet allerede har vist os, at hun har meget store evner. Og disse bedrifter har fået travsportseksperter til at fremkomme med ord som meget lovende, super-talent og mange andre.”

 

Faderen til Tourmalet hedder David Raymond, en amerikansk-født hingst, der selv havde en meget flot karriere med en indtjening på mere en seks mio. kroner. David Raymond, der nu er 18 år, står opstaldet hos hingsteholder Leif Olsen i Skive, ligesom moderen, som hedder High Speed FH, og er 13 år. Også High Speed FH var en god væddeløber med næsten 130.000 kr. indtjent ved 11 sejre, fortæller opdrætter Gert B. Johannesen.

 

Ejerne af Tourmalet er Skive-ægteparret sygeplejerske Lone Beregaard og værkfører Casper Johansen, mens træner er Chr. Lindhardt, Skive.

 

Foto: Privat.