KONG VINTER KOM BARE AN

_95A8328_0

For Carina Nevermann Torup er vinteren ikke et problem. For mange er sen-efteråret og vinterperioden tidspunktet for at tage sin(e) heste ind fra fold og ofte bliver hestene redet mindre i denne periode.

 

”For en konkurrencestald som vores, er vinterperioden noget anderledes. Dækken-problematikker  er der ingen af, idet konkurrenceheste der starter stævner jævnligt, nærmest altid har dækkener på, – det er kun tykkelsen, der varierer. Hos os har alle bokse store åbne vinduer, så der kommer hurtigt vinterpels på, specielt på hoved/hals.”

 

I vinterperioden kan det være svært at lukke hestene nok på fold, af vejrmæssige grunde, – og når de så er på fold, står de bare stille og vil helst ind igen. Det er derfor endnu mere vigtigt at motionere dem, siger Carina Nevermann Torup.

 

”Konkurrenceheste er praktisk taget altid i arbejde, men arbejdet er, for mit vedkommende, lidt anderledes i vinterperioden end resten af året. Vintertrænings sæsonen er en vigtig tid, idet det er det længste træningspas man har mellem stævnerne. Derfor er disse “stille” måneder den vigtigste forberedelestid for næste års stævner så derfor går træningen næsten kun på de nye øvelser – og ikke så meget på at terpe de ting som hesten allerede kan.”

 

Når stævne sæsonen først er i gang, kan det, ifølge Carina Nevermann Torup, være svært, at få de nye svære øvelser, som hestene skal lære, passet ind i træningsprogrammet, samtidig med de skal gå stævner med jævne mellemrum.

 

”Sommerens succes bliver således forberedt om vinteren. Konkurrenceheste har jo en del rejseaktivitet ud over stævnerne, og det har altid været min filosofi, at når hestene kommer hjem fra stævne, skal de have nogle dage med let løsgørende arbejde og et par fridage. Når stævnesæsonen er i gang, så forbedres vinterens arbejde kun lidt hen over perioden, og hestene holdes “bare” smidige, friske og glade.”

 

Rigtig godt Nytår og held og lykke med hesteaktiviteterne i 2014 til alle.