Hestefoder: Gode råd til efteråret

Flot huld med et fuldfoder
Rideheste har i efterår/vinterhalvåret ofte brug for lidt ekstra energi til at holde huld. Man kan derfor vælge et fuldfoder som Cool Performance eller Compete, begge med dosering på 2,5 kg/dag til en 550 kg hest.

Forlæng tyggetiden
Har din hest/pony ikke problemer med at holde huld og fungerer godt på et tilskudsfoder som Active eller Champ, kan man øge tyggetiden og give ekstra struktur ved at blande lucerne i den øvrige kraftfoderration.

Skånsom energikilde
Har man brug for en ekstra energikilde til heste som tildeles et tilskudsfoder, kan man fodre med Health Fiber som er fiberpiller hvor energien kommer fra letfordøjelige fiberkilder som æble, klid, roe og græs. Dosering til en hest på 550 kg er minimum 1 kg/dag.

Grovfoder
Grovfoderet er hestens primære fødekilde og det er vigtigt at man sikrer sig at den wrap/hø man udfodrer er af god kvalitet. For at tilgodese hestens fordøjelsessystem bør man opfylde anbefalingen om en tildeling af 1,5 kg tørstof / 100 kg hest. Bemærk at tørstofprocenten i grovfoder varierer.

Minimer indlukningsstress
Når kulden rammer kan man ved indlukning bruge Equsanas Mash som er blid når hesten kommer ind med kold mave. Sørg for først at komme foder i krybben når hestene er blevet lukket ind for at opnå større ro blandt hestene.