NÅR HESTEN SKAL HAVE BOKSRO..

Hvad gør man egentlig når hesten er henvist til boksro? Det kan næsten gøre hesteejeren lige så desperat som hesten. For hvad gør man lige for at holde hesten beskæftiget, og især hvis den ikke er vant til at være i en boks ret længe ad gangen.

 

Det gælder om at være opfindsom. Kan maden deles op i mindre portioner, er det klart noget som kan holde hesten lidt længere beskæftiget. Hø-net placeret flere forskellige steder i boksen, eller evt. en spand som kun tillader hesten at kunne få små portioner op ad gangen. Et brudsikkert spejl eller en ven i boksen (hvis der er plads) vil også kunne gøre ventetiden mere udholdelig for hesten. Det kan evt. være en ged, får eller en mindre pony, hvis boksen ikke tillader andet. Det er også en god idé at åbne vinduer etc. så hesten kan følge med i livet udenfor. Ellers må man sørge for at strigle og massere hesten så meget man orker.

 

For de heste, der godt må røres minimalt, man kan gå en lille tur i roundpen eller rundt om stalden, alt sammen med til at hesten trods alt kommer lidt ud, og får lidt indtryk. En god idé kan også være at øve Klikker-træning, som nemt kan også udføres i boksen eller i en mindre indhegning.

 

Du kan inspiration her: http://www.equineclickertraining.com/articles/targeting_handout_new.html

 

 

Kilde: http://ker.equinews.com/article/staving-boredom-stall-bound-horses