GLADE KUNDER OG GODT SAMARBEJDE

Når tingene bærer frugt
Vores kunde Helene Almind Pedersen og Kim Nøhr Pedersen, Tørring, første opdræt Gracieux H.A.P. efter Grim St. Clair er blevet udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring til marts, flot fremvist af ejer Ib Kirk, Katrinelund. Resultatet betød samtidig, at deres dejlige avlshoppe Silica blev gjort til elitehoppe. Silica er i dag 20 år gammel og har tidligere sprunget grand prix.

Stutteri H.A.P er et lille spirende stutteri med avl af springheste, ekstra flot er det derfor, at deres første afkom er udtaget til hingstekåringen i Herning 2020. Udover Gracieux har de på samme hoppe avlet Caballino H.A.P (efter Caballero 80) født 2018 og et stærkt ønsket hoppeføl Vasia H.A.P. (efter Van Gogh) født 2019. Vasia skal overtage pladsen fra hendes mor, først som konkurrencehest og siden som avlshoppe.

 

Nyt blod til stutteriet
I 2019 har det fremsynede par indkøbt endnu en hoppe, nemlig Lotus VDL (efter Zirocco Blue) født 2016, hun er indkøbt i Holland på baggrund af en super hoppelinie. Hun er ifolet med Carrera VDL og planen er, at hun efter sit første føl skal i sporten og bevise sit værd og sidenhen tilbage i avlen igen.

 

Fælles interesse
Helene er også aktiv springrytter på konkurrenceplan på MB-niveau, p.t. med hoppen Quelle d’Or (efter Quidams Rubin). Helene startede sin karriere som 8-årig på Molger Rideskole, og hesteinteressen har aldrig sluppet hende. Kim er til dagligt ansat i bilbranchen, men han er opvokset med heste i barndommen, da hans mor og søster også er ryttere.  Igennem de senere år har parret imidlertid udviklet en fælles interesse for avlen, og finder det spændende at studere de forskellige afstamninger og kombinationer til deres hopper.

Begge har fuldtidsarbejde og sammen har de sønnen Elias på 6 år, der endnu ikke har fundet interessen for heste.

 

Nem fodring når hverdagen skal hænge sammen
I en travl hverdag lægger parret vægt på at fodring skal være nemt og enkelt, og at hestene er dækket ind ved de anbefalede mængder. “Vi har derfor i tæt dialog med vores konsulent fra Equsana valgt at fodre med fuldfoderet Structure High, der er et fiberrigt pillefoder, som alle hestene kan lide og der er ekstra tilskud af protein”, udtaler Helene, et foder som både kan bruges til konkurrenceheste og avlsheste. Som supplement tildeles efter behov og i sommerperioden Perform Vit, som er et velsmagende koncentreret mineral og vitaminblanding, ligeledes sammensat til plage/ungheste, avlshopper og konkurrenceheste. Til fravænningsføllene bruges Start Up til de skal på græs det følgende forår/sommer, hvorefter plagene går over på Structure High serien, som vi varmt kan anbefale, afslutter Helene og Kim.

 

Equsana ønsker Helene og Kim lykke til i fremtiden med deres hestehold, og ikke mindst oplevelsen som opdrætter til hingstekåringen om få måneder.