5 Gode råd til hvordan du bedst passer på hesten i varmen

Sommeren 2021 har for alvor meldt sin ankomst. Varmt vejr kræver særlig god management omkring hestene. Læs her gode råd fra Equsanas agronom og faglige chef Kathrine Gaarde Madsen.

Varme og væske

Adgang til frisk og rent drikkevand er alfa omega for heste i varmen, da varmt vejr stimulerer øget væskeindtag, særligt hos heste som også skal præstere i varmt vejr. Det er derfor meget vigtigt at heste altid, også på jordfold eller på græs, har fri adgang til frisk og rent drikkevand.

Til heste i træning, er brugen af Equsana Mash eller Equsana Green Fiber Mash en god måde til at få ekstra væske i hesten fx efter endt træning, så man forebygger dehydrering i varmen.

Behov for ekstra salt?

Tildeling af sliksten (Equsana Salto) direkte på folden er også altid en god idé, så hestene har adgang til ekstra salt. Man skal være opmærksom på, at der i alle tilskudsfoderblandinger (müsli/piller) til heste typisk er tilsat salt afstemt til at dække hestenes behov. Dvs. hos Equsana, anbefales det først at bruge hvis elektrolytter til heste hvis:

  • Din hest ikke får kraftfoder og dermed ikke tildeles salt på daglig basis
  • Din hest har svedt rigtig meget enten pga. varmt vejr eller pga. hård træning.

I disse situationer, er et tilskud af Equsana Electrolyte (pulver) eller Equsana Electrolyte Liquid (flydende) en super løsning, da produkterne hurtigt tilfører de salte, som hesten mister via sved og dermed hjælper til genoprettelse af elektrolytbalancen.

Skygge og insekter

Skygge er også meget essentielt til heste på græs og heste benytter sig ofte af overdækkede læskure om sommeren, hvor de både søger ly for solen samt de mange insekter der kan være.

Vitaminer og mineraler er helt essentielt at tildele til heste på græs og det er der flere årsager til. For det første, så indeholder frisk græs ikke nok mineraler til at kunne dække hestenes behov og de kan hurtigt komme i underskud uden et tilskud af vitaminer og mineraler. Dernæst er vitaminer og mineraler utrolig vigtige for korrekt opretholdelse af en masse biologiske funktioner. Hestens energiomsætning påvirkes direkte af flere forskellige mineraler og er derfor essentielle for hestens sundhed og trivsel. Derudover er udvalgte mineraler som eksempelvis zink og kobber vigtige i opretholdelsen af en sund hud og pels og sammen med urtetilskud som Garlic og Emunium kan de have en afskrækkende effekt på insekter. Husk også at beskytte din hest mod ude fra kommende insektgener gennem et dækken og/eller sprays.