BLOG: Nevermann: Foråret er på vej

Foråret er på vej og det kan hestene også godt mærke. Jeg red ude på vores udendørs banen for første gang i fredags – ja jeg er lidt kuldeskær, så der skal et lækkert forårsvejr til, før jeg bevæger mig udenfor. Det var super lækkert og hestene nød at være udenfor.

Alle hestene er begyndt at fælde, så der bliver gnubbet lidt ekstra, når de bliver striglet. Underlag og dækner er fyldt med hår, så det bliver dejligt, når de får deres flotte sommer pels og man kan give dem de tynde dækner på.

Hjemme hos os går dagligdagen sin sædvanlige gang – hestene bliver redet og kommer på fold og i skridtmaskine. De heste, som har været til stævne, får en lille pause efter stævnet og de andre giver den gas i træningen. Hos os går de til ridning 5 dage om ugen og så holder de fri 2 dage. Er der nogle af hestene, som skal til stævne bliver træningen og hviledagen tilrettelagt efter det.

Vi har plads til 14 heste, hvoraf de fleste er rideheste. Derudover har vi 2 heste, som nyder pensionisttilværelsen samt to unge 3 års, som skal til at begynde deres ridekarriere.

Foråret en jo en livsbekræftende tid, da der begynder at blive født små søde føl rundt omkring. Vi skal selv have ét føl i år – vi plejer at få to om året, men desværre kom den ene hoppe ikke i fol. Det er også spændende at følge med i de unge plages udvikling. Selvom at de “bare” går på en fold kan der ske meget på få måneder. Vi har 3 plage på 2 år samt 2 på 1 år, – de bor dog i byen, da vi ikke har løsdrift, som de kan bo i. Vores avlshopper bor heller ikke hjemme hos os, da vi ikke har plads til dem. Men de kommer altid hjem om sommeren og går på døgnfold, når de har fået føl, og når føllene tages fra moderen flytter de til deres vinter-hjem.

Udover os mennesker er der to, som har styr på hestene og gården. Det er nemlig mine to hunde Babe og Champ. De ligger troligt og følger med i ridningen, – når de altså ikke render rundt på gården og holder øje med alt. Det er meget vigtig for dem at være med til at fodre, da de skal holde styr på at hestene opfører sig ordenligt. Derudover er de altid med til stævnerne.

De bedste forårs hilsner fra

Carina Nevermann Torup / Dressurstald Jemo / Nevermann Dressage Horses