Islandske heste og deres foderbehov

VIDSTE DU DETTE OM DEN ISLANDSKE HEST?

Islandske heste og deres foderbehov

Den islandske hest, islænderen, den “nordiske fuldblod” – kært barn har mange navne – stammer tilbage fra de heste vikingerne medbragte, da de bosatte sig i Island for mere end 11 hundred år siden. Siden da har der ikke været importeret heste til Island. I Island er svovlindholdet i jorden og vegetationen højt, hvor den islandske hest gennem mange generationer har tilpasset sig et højt svovl niveau i deres ernæring. Udenfor Island har de islandske heste derfor brug for at få dækket behovet for svovl, som mangler i grovfoderet – specielt islandske heste, som er importeret fra Island, har et særligt behov for at styrke deres immunforsvar.

3 FACTS OM DEN ISLANDSKE HEST

Islænderen er en race mange forstår sig lidt på, men vidste du at:

  1. De må ikke komme tilbage til Island, når de først har forladt landet grundet frygten for sygdom.
  2. De deles op i 4-gængere(tølt) og 5-gængere(tølt og pas), hvilket er genetisk baseret.
  3. Man siger “Uanset om du kun har købt dig en islænder vallak, så bliver én hurtigt til flere”.

“Vi har udviklet vores produktserie til islandske heste, med særlig fokus på det rette energiindhold og god forsyning af omega 3 fedtsyrer. Vi har tilføjet organiske mineraler og svovl til alle vores foder produkter i serien. Grunden til at vi netop har haft fokus på organiske mineraler og svovl er for at understøtte islænderens særlige behov til at opretholde sund hud og pels.”

Citat fra Kathrine Gaarde Madsen, Agronom og faglig ansvarlig hos Equsana.

EQUSANA ICELAND

Iceland er et fuldfoder i müsliform udviklet specielt til islandske heste. Blandingen er koncentreret og forsyner islænderen med alle nødvendige vitaminer og mineraler selv ved små tildelingsmængder. Blandingen indeholder organiske mineraler med høj optagelighed og udnyttelse så hesten bl.a. får styrket hovkvalitet og forbedret immunsystem. Der er også forhøjet indhold af svovl og omega 3 og 6 fedtsyrer der bl.a. har gavnlig effekt på huden. Det høje indhold af fibre fra lucerne, lucernepiller og klid sikrer lang tyggetid og høj mæthedsfornemmelse. Energien i blandingen holdes lavt pga. lille kornandel og gennem brug af fiberkilderne. Iceland indeholder kun GMO frie råvarer.

Læs mere om produktet “Iceland”

EQUSANA ICELAND STUD

Koncentreret tilskudsfoder uden korn til unge islandske heste, samt til drægtige og diegivende hopper. Foderet har et højt indhold af letoptageligt protein, der sikrer at hestene opbygger en sund muskulatur og et stærkt skelet. Mineralindholdet er særligt tilpasset islandske heste, med et højt indhold af organisk zink og kobber samt ekstra svovlkilder. I kombinationen med specialbehandlet hørfrø, der forsyner islænderen med vigtige omega-3-fedtsyrer, skabes der optimale betingelser for en sund hud og pels.
Produktet er tilsat Macroguard, der er er beta-glucaner udvundet fra gærceller, der aktiverer immunforsvaret og dermed hjælper den til at holde sig sund og rask.

  • Styrker immunforsvaret
  • Støtter en sund vækst
  • Lille daglig mængde

Læs mere om produktet “Iceland Stud”

 

EQUSANA ICELAND FIBER

Fiberbaseret tilskudsfoder, der dækker islænderens behov for vitaminer og mineraler ved kun 750g/dag. Blandingen har et højt indhold af organiske mineraler og svovlkilder, som sammen med omega-3 fedtsyrer fra hørfrø understøtter islænderens særlig behov til opretholdelse af sund hud og pels. Det høje fiberindhold sikrer en god mæthedsfornemmelse og det lave indhold af stivelse og sukker gør den særligt velegnet til heste i vedligehold og let træning samt heste, der skal tabe sig.
Læs mere om produktet “Iceland Fiber”

 

EQUSANA ICELAND FIBER

ICELAND VIT

Det er udviklet til at dække islænderens særlige behov. Produktet har et højt indhold af letoptageligt svovl og organiske mineraler, der styrker islænderens hud og pels, immunforsvar og stofskifte.

  • Kan anvendes til unge heste, heste i vedligehold og heste i ridning
  • Doseres med 100 g dagligt til udvokset islænder og 120 g dagligt til 2 års plag
  • Kan gives alene eller blandes i fx lucerne eller Health Fiber
  • Kan blandes med reduceret mængde Iceland müsli, fx 0,5 kg Iceland og 50 g Iceland Vit

Læs mere om produktet “Iceland Vit”

ICELAND VIT