Blog: Krüth: “Ret sejt af sådan et par unge damer”

BLOG: Carina Cassøe Krüth: “Måneden siger sommer , men ikke så meget temperaturen. Men både sport og avl er i fuld gang på CK Dressage. I foråret har de to 6-årige damer Danciera og Diamant taget hul på MB’erne med stor succes. De fik begge kvalificeret sig til at gå b-stævner på ganske få starter. Ret sejt af sådan et par unge damer. Endvidere har vi været til første udtagelse til UVM i Ermelo. Her havde vi også Danciera og Diamant med og også 7-årige Runehøjs Daydream var med. Alle tre heste fik en billet til den endelige udtagelse på Broholm i starten af juli. Der bliver rigtig spændende og god træning for de unge heste.

Også championater er i gang, og i skrivende stund er vi faktisk på vej til årets første championat i Billund med de tre damer. Championatet i Billund er endvidere også udtagelse til Falsterbo Scandinavian Open, som er en svensk national unghesteklasse som hvert år afholdes ved det store internationale ridestævne Falsterbo Horseshow. Mange af de bedste skandinaviske 5, 6 og 7-års heste går hvert år her. Både i dressur og spring. I Danmark er der to championatskvalifikationer, der giver billet til Falsterbo. En i Jylland og en på Sjælland og det er et simpelt system, for man skal blive nr. 1 eller 2, hvis man vil til Sverige.Og derved sendes i alt fire ekvipager afsted i hver årgang. To fra Jylland og to fra Sjælland, men der er kamp om pladserne og der er mange stærke ekvipager.

De to lidt “ældre” heste, Hot Mix og May-Day er begge ved at være Grand Prix klare. Vi øver os og har det sjovt i hverdagen på vejen til målet. Fem 4 års heste er også i gang og arbejdet med de unge er altid taknemmeligt og fremskridt er altid lige om hjørnet. Det er sjovt at arbejde med heste på alle niveauer.

Sideløbende med sporten har CK Dressage tre heste i arbejde som der bliver lavet embryo transfer på. Et meget spændende projekt, som gør at hopperne kan blive i sporten, men måske ikke lige så nemt? Indtil videre er det nemlig kun lykkedes med een embryo ud af 6 skylninger på de tre hopper. Men hvem havde også sagt at det skulle være nemt. Der kan i hvert fald skylles et par gange mere inden sæsonen er ovre. Vi har selv fået et fint hingsteføl efter St. Schufro/Dancier og har en mere i vente efter Franklin/Casanova.”

Rigtig god sommer. Nyd den og alle de firbenede

Carina