MOTION PÅVIRKER HOPPENS FRUGTBARHED

reproduktion

Motion er godt for både dyr og mennesker, det ved vi efterhånden alle sammen. Forskere fra University of Clemson University og Florida har dog undersøgt hvor meget motion påvirker hoppens frugtbarhed. I studiet blev hopper delt ind i grupper, hvor hver gruppe enten blev udsat for ingen motion (kontrol gruppe) let motion ca. 30 minutter dagligt op til cyklus, eller fuld træning af 30 minutters varighed gennem hele cyklus.  Forskerne brugte flere forskellige parametre til at måle antal æg, kvalitet af æg samt vurdering af cyklus og kortisol-niveau.

 

Resultaterne viste at motion havde en effekt på kortisol-niveau hos de heste som blev motioneret. Kortisol er et af de stoffer som kan give nedsat fertilitet hos dyr og i dette tilfælde fandt forskerne forhøjede koncentrationer af kortisol i begge grupper af heste, som blev udsat for moderat og mere intens træning. På denne baggrund mener forskerne, at man skal man være varsom med at motionere hoppen omkring ægløsningstidspunktet og lige efter, hvis man planlægger at ifole hoppen eller bruge den til embryon-transfer.

 

Er din hoppe i træning, kan det måske forklare at hun er sværere få drægtig, ifølge forskerne. Om man skal fortsætte motion efter drægtighed, i det helt tidlige stadie, er stadig behæftet med en del usikkerhed, og der er stadig brug for forskning på dette område, påpeger forskerne.

 

http://www.equinews.com/article/exercise-may-affect-embryo-quality-and-recovery-rate-mares