Gavnholt: Normal hverdag igen

Blog; Gavnholt: ”Så er hverdagen som småt ved at være normal igen, efter en meget lang sæson. Vi har været til VM i Holland. Et super velorganiseret VM, hvor der ikke var noget, der ikke var på plads inden ankomst. De havde forberedt sig på al slags vejr, der var dejlig mad og de bedste forhold for både publikum, heste og ryttere. Vi var også stort set heldige med vejret, og det har selvfølgelig altid meget at sige.

For os var det et rigtig godt mesterskab. Agnar havde to heste med i avls- klasserne. Det var þórjón frá Krá, en hollandskfødt 6-års hingst, der blev nr. 5 i sin klasse. Man kunne mærke det var ved at være sidst på sæsonen, og han sænkede sin kåring en smule, dog viste han sig flot frem. Højdepunktet var absolut den norskfødte 7 års hingst, Bjartmar fra Nedre Sveen, der blev verdensmester i sin klasse, og fik derudover prisen som VM’s højeste bedømte hest, med en total bedømmelse på 8,72. Han fik det magiske 9.0 for rideegenskaber, med bl.a 9,5 for pas og vilje/sind og 10 for skridt! Agnar og Bjartmar havde en super fremvisning, hvor det hele bare lykkedes. Det var en fornøjelse at se på. Bjartmar er en utrolig speciel hingst med meget power, udstråling og et fabelagtigt sind. Nu er der endnu en kåring om en uges tid, hvor vi skal have 10-15 heste med. Men så er det nu også ved at være nok med kåringer for i år.

Efteråret skal bruges til at rydde op, vaske stald, forhåbentlig sælge masse gode heste, tilridning af ungheste, undervisning og hvad vi ellers kunne finde på. Vi glæder os til at se hvilke nye talenter der kommer ind, men også at arbejde videre med de heste vi havde inde sidste vinter.

Det har været en god sæson for os. Vores avl har vist sig godt frem, både på kårings- og konkurrencebanerne. Mange dejlige træningsheste har været her forbi, og vi er ved at komme op på et godt antal hopper der har besøgt vores hingste. Håber i også har haft en dejlig sommer der ude! Og skulle nogen af jer være på udkig efter ny hest, er I altid velkommen til at kontakte os for at høre, om vi har lige den hest du søger.” – Stald Gavnholt