MEDRIVENDE WORKSHOP I DRESSURENS TEGN

oktober 2009 295_linn2

Mere end 2.200 tilskuere samledes til arrangementet ”Dressur i Fokus” for at se talentfulde dressurheste og følge en debat imellem erfarne ryttere og dygtige dommere om dressurbedømmelse. En venligt stemt duel forløb imellem to hold med rytterne Per Skjærbæk og Andreas Helgstrand på den ene side og de to internationale dressurryttere, Kirsten Søgaard and Susanne Baarup, på den anden.

 

Equsana’s sponsor-rytter  Andreas Helgstrand  åbnede arrangementet ved at fremvise den 4-årige hingst Sezuan. Ifølge Susanne Baarup har denne hest hele pakken; fremragende bevægelser og super temperament, og det var Andreas ikke uenig i. Seks ungheste af forskellig kapacitet og talent blev præsenteret en efter en, mens rytterteamet udfordrede dommerteamet til at give karakterer og begrunde disse.

 

For de garvede dommere Kirsten Søgaard og Susanne Baarup var det ikke noget problem at uddybe, hvordan de bedømmer hestenes bevægelser. I anden afdeling af forestillingen fik publikum at se, hvordan man udvikler hesten til Grand Prix-niveau, og hvordan man laver et succesfuldt kür-program. Den danske OL-rytter Anna Kasprzak viste, hvordan hun dagligt arbejder med sine topheste og forklarede, hvordan hun træner, og hvad man skal huske fra dag til dag. Hav en plan og dvæl ikke ved de dårlige ting.

 

“Vær parat til at flytte dig fremadrettet, juster dine planer efter hesten og nyd de små fremskridt”, lød nogle af Annas gode råd. Sidst men ikke mindst viste Daniel Bachmann Andersen et fuldt Grand Prix-program med hoppen Donna Silver, mens Susanne Baarup åbent voterede og kommenterede ridtet. Slutteligt opførte Anna og Daniel spontant en pas de deux under stående klapsalver fra et ekstatisk publikum.

 

Kilde: Pressemed. Dansk Varmblod