KONKURRENCE-HESTENE SKAL IKKE TOPPE ENDNU

133233_abo_02_IMG_2546

Anne Stine Haugen og Agnar Snorri Stefánsson, begge sponsorryttere hos Equsana, er i fuld gang med vinterens træning. Parret bor i Jylland og hører til blandt den absolut elite i islændersporten. Om få uger skal Agnar Snorri Stefánsson deltage i Word Toelt i Arena Fyn d. 22 og 23. februar med blandt andet den 15-årige islandske hingst Rómur frá Búðardal. Rómur har lige været i svømmetræning i  fire uger, hos Egely hestesvømning udenfor Århus.

 

Han bliver nu trænet ca. 5 dage i ugen, hvor han bliver redet og longeret. Konkurrencehestene får lov til at prøve mange forskellige træningsformer udover ridning, fortæller Agnar Snorri Stefánsson.

 

”Tit er det bedst at tage lidt ældre heste med, der har meget erfaring og er stærke både fysisk og psykisk. Man kender sine heste og ved hvilke der egner sig bedst til lige dette stævne,” siger Anne Stine Haugen.

 

”Vi vil meget gerne variere træningen så meget som mulig, og flere af hestene svømmer periodevis igennem hele vinteren. Nogle bliver trænet mere og nogle mindre. Det varierer meget fra hest til hest.”

 

Men februar er forholdsvis tidlig i sæsonen og hestene er stadig i et opbygningsstadie indenfor sæsonen, som begynder i maj/juni. Det vil sige, at de ikke er ’toppede’ imod dette stævne. Anne Stine Haugen fortæller, at der på Stald Gavnholt generelt bliver lagt meget vægt på lydighed, at hestene skal være smidige – og naturligvis at konditionen er på vej opad.

 

Selvom det er et stort stævne, så er hestene ikke fuldstændig toptunede endnu – det kommer først lidt senere på sæsonen, supplerer Anne Stine Haugen.