BLOG: Nanna Merrald: En uge til Herning!

Herning er i år for mig noget helt særligt og anderledes. Jeg har 4 heste med til Herning, Gørklintgaards Quantico i international lille tur, M. Obarma er på auktion, derudover har jeg været så heldig både at få en hingst udtaget til hingstekåring og unghest med i unghestechampionatet – så det bliver en fed og travl uge.

Hingsten Orion er efter Blue Hors Don Olymbrio/Solos Lantinus og er avlet af Lisbeth Bredmose. Jeg købte ham som føl af avleren, og han har gået hjemme hos os sammen med 3 andre hingsteføl. I september begyndte min mor at arbejde lidt med Orion i longe, og så satte jeg ham i træning ved Jan Møller Christensen i november måned. I december var han til forbesigtigelse, hvor han blev udtaget til Herning. Jeg glæder mig enormt meget til at se ham i Herning. Det er et helt nyt kapitel for mig, da jeg aldrig før har haft en hingst udtaget til Herning.

Okslunds Zackadon er 5 år og vandt egnethedstesten på Sjælland i november måned. Zackadon købte jeg som føl på elitefølauktionen i Dansk Varmblod. Han er ligeledes opvokset herhjemme sammen med en anden hingst. Han blev nummer 4 til DRF unghestechampionat for 4 års heste ved JBK Horseshow i Odense under Jan Møller Christensen. Jeg fik ham hjem igen efter egnethedstesten, så samarbejdet er stadig nyt, men han viser rigtig gode takter. Dog er han en stor hest med en lille hjerne og et meget energisk sind, så hvordan han arter sig i Herning må tiden vise.

Starten af 2017 har derudover budt på et par stævner. Zackadon har været ude og øve sig inden Herning, hvilket gik super fint. Vi skal dog lige have finpudset lidt på overgangene og paraderne inden Herning.