Sia på vej tilbage til et værdigt liv

 

Sia er historien om en gul hoppe som ved hjælp af meget ihærdig koordineret indsats fik en ny chance i livet. Vi spoler tiden lidt tilbage:

Telefonen ringer og Hesten Værn modtager besked om at politiet og Fødevarestyrelsen i Region Syd i samarbejde netop har fjernet en vanrøgtet fjordhesteblanding fra en stald i området. Hoppen Sia stod i sit eget møg uden adgang til foder, uden strøelse og ekstremt tynd som i 1-2 på huldskalaen. Det stod slemt til. Hestens Værn får hurtigt ved hjælp af deres samarbejdspartner Hestens Håb den tynde hoppe hjem til internatet.

Sia’s energi er helt i nulpunktet, og hun er både sky og meget kræsen med sit foder, fordi hun er så underernæret. Appetit har hun kun lidt af. Sia bruger sin tid på bare at ligge ned eller stå og hænge. Selv det at være udendørs på fold kræver energi som Sia ikke har. Derfor kommer hun pt. kun på fold i nogle timer om dagen på Hestens Håb. Den lille smule energi hoppen har bruges til ren overlevelse.

Set i det lys kunne det derfor have været en kæmpe udfordring at finde et optimalt og velsmagende foder til Sia. Men med generøs donation og kyndig vejledning fra Equsana, lykkedes det at finde et skræddersyet foder som Sia gerne vil spise, nemlig Equsana Compete pellets (müsli), som netop har et højt indhold af protein og fedt og lavt på stivelse. Perfekt til en Sia – og da det samtidig blev godkendt af hende er det svært at få armene ned.

Nu hvor Sia er i en positiv udvikling og på vej til at få sit liv igen, er det næste skridt at få arbejdet med at gøre hende tillidsfuld til mennesker. Dette arbejde går støt fremad også. Hestens Værn er glade og taknemmelige for samarbejdet med Equsana som hjælper vanrøgtede heste tilbage til et værdigt liv.

 

Faktaboks: Samarbejdet med Equsana

  • Equsana donerer 5 kr. pr. solgt sæk Mash til Hestens Værns arbejde, som blandet andet går til dyrlægeregninger, herunder ormekur, tænder vaccination og foder til internat
  • Equsana har også udstyret Hestens Værns’ frivillige med flotte jakker.