Kur med B-vitamin understøtter hestens pelsskifte

Equsanas B-Vit er er et koncentreret og flydende vitaminprodukt, der indeholder vandopløselige vitaminer (B-vitaminer). Disse vitaminer lagres ikke i depoter og kan derfor ikke ophobes i hestens krop. Man kan derfor roligt tildele dem dagligt.Carina6

B-vitaminer produceres i hestens bagtarm ved hjælp fra de mikroorganismer, som fordøjer fibre fra hestens foderration. Den primære fiberkilde til heste findes i deres grovfoder bestående af hø eller wrap. Produktionen af B-vitaminer sker kun under forudsætning af at der tildeles tilstrækkeligt med grovfoder, som opfylder anbefalingen med minimum 1,5 kg tørstof/ 100 kg hest.

Ved pelsskifte har heste et øget behov for B-vitaminer og deres egenproduktion kan derfor ofte ikke følge med. Dette kan resultere i en træt hest som har mistet glansen i pelsen. Et supplement med B-Vit under pelsskifte kan bidrage til at perioden med pelssætning/fældning forkortes og at trætheden reduceres.

Equsana B-Vit bør tildeles som en kur i 2-3 uger. Dosering er 5-10 mL/dag til en pony på 350 kg og 10-20 mL/dag til heste der vejer 500 kg. Kuren kan gentages efter behov.