Kur med B-vitamin understøtter hestens pelsskifte

Equsanas B-Vit er er et koncentreret og flydende vitaminprodukt, der indeholder vandopløselige vitaminer (B-vitaminer). Disse vitaminer lagres ikke i depoter og kan derfor ikke ophobes i hestens krop. Man kan derfor roligt tildele dem dagligt.Carina6

B-vitaminer produceres i hestens bagtarm ved hjælp fra de mikroorganismer, som fordøjer fibre fra hestens foderration. Den primære fiberkilde til heste findes i deres grovfoder bestående af hø eller wrap. Produktionen af B-vitaminer sker kun under forudsætning af at der tildeles tilstrækkeligt med grovfoder, som opfylder anbefalingen med minimum 1,5 kg tørstof/ 100 kg hest. Det er dog også en forudsætning, at man fodrer med grovfoder af god kvalitet, dvs. letfordøjelige fibre, som hesten har nemt ved at omsætte i bagtarmen ved hjælp fra mikroorganismerne.

Ved pelsskifte har heste et øget behov for B-vitaminer og deres egenproduktion kan derfor ofte ikke følge med. Dette kan resultere i en træt hest som har mistet glansen i pelsen. Et supplement med B-Vit under pelsskifte kan bidrage til at perioden med pelssætning/fældning forkortes og at trætheden reduceres.

Equsana B-Vit bør tildeles som en kur i 2-3 uger. Dosering er 5-10 mL/dag til en pony på 350 kg og 10-20 mL/dag til heste der vejer 500 kg. Kuren kan gentages efter behov.

Heste bruger ekstra energi når de skifter pels og man bør sørge for at dække den helt ind med alle næringsstoffer. Foruden ekstra B-vitamin, så fedtsyrer fra f.eks. hørfrø samt mineralerne zink og kobber også essentielle for en sund pels. Nogle heste bliver mærket af perioden med pelssætning og kan bl.a. udvise træthed. Her er det en god idé at nedjustere træningen en smule, så hesten kommer godt igennem denne periode.