Efsta-Sel kåret til årets stutteri

 

Det årlige avlermøde blev afholdt den 28.oktober ved Hörður in Mosfellsbær i Island. 11 hestestutterier var nomineret til årets avlerpris 2017, hvor der blev uddelt andre priser. Efsta-Sel blev valgt som årets stutteri med avlerne Daníel Jónsson and Hilmar Sæmundsson står bag.

11 stutterier var i alt nomineret til at modtage denne hæderspris af Bændasamtök Íslands, herunder Berg, Efsta-Sel, Garðshorn á Þelamörk, Hemla II, Ketilsstaðir/Syðri-Gegnishólar, Prestsbær, Rauðalækur, Skipaskagi, Torfunes, Þúfur og Varmilækur. Men det var således stutteri Efsta-Sel ejet af Daníel Jónsson and Hilmar Sæmundsson som modtog årets stutteripris. Det er første gang at Efsta-Sel modtager denne pris, men det er anden gang de er nominerede.

Daniel modtog også en pris for højst ridebedømte hest, Árblakkur frá Laugasteini som opnåede 9.20 for ride-egenskaber. Det er for 5. gang i træk at Daniel modtager denne pris. Udover denne, modtog Daniel også prisen for årets kåringsrytter og årets rytter indenfor gæðingakeppni. Daníel’s og Hilmar’s partnerskab startede, da Daníel viste Hilmar’s hoppe, Lady frá Neðra-Seli, ved Landsmót 2004. Herefter indledte de et systematisk avlsprogram med hopper som Daníel har tilredet, trænet og fremvist gennem årene.

På stutteri Efsta-Sel avles der hvert år 6-7 føl, men det varierer lidt fra år til år. I øjeblikket er 7 ungheste i træning af egen avl: ”Det har været afgørende, at vi har haft tophopper i avlen, som Daníel både har trænet og fremvist. Det er en stor ære for os at modtage denne pris og vi vil gerne takke alle, inklusiv vores personale, som har været involveret i at dette kunne ske. ”