Begrænsning af adgang til stråfoder nedsætter frugtbarhed

 

Hvis man gerne vil ifole sin hoppe, er det en god ide, at give hende adgang til stråfoder hele døgnet, ifølge ny forskning. Studiet som omfatter 100 arabiske hopper peger på, at en begrænsning af adgangen til grovfoder, har en direkte effekt på hoppens evne til at reproducere.

De 100 hopper blev inddelt i 2 grupper af forskerne, hvor det eneste som var forskelligt var timingen af tildeling af grovfoder. Begge grupper tilbragte 6 timer på fold og fik udover stråfoder en portion byg og lidt tilskudsfoder. Den gruppe af hopper som netop fik adgang til hø gennem hele dagen både på fold og på stald, havde en højere målbar fertilitet og færre uregelmæssigheder mht. cyklus. Drægtighedsprocenten var her på 81% sammenlignet med kun 55% i den anden gruppe af hopper, som fik kun fik tildelt hø én gang, når de kom ind på stald. Begge grupper fik præcist det samme antal kg hø nemlig 10 kg hø dagligt.

Forskerne konkluderer hermed at fodringstidspunkter har en endnu større indflydelse på hestens reproduktion end hidtil antaget.

 

Kilde: http://www.horsetalk.co.nz/2013/12/01/limiting-dietary-roughage-may-limit-equine-fertility-study/?utm_source=ReviveOldPost&utm_medium=social&utm_campaign=ReviveOldPost#axzz46yn7pbsS

 

Januar2012hestepåUKfarm 057