SNE OG IS UNDER HOVENE – VINTER 2016

Vinter 2016

Vinter 2016

Nej tak, men hvordan kan det forhindres ? Det kan det nok ikke helt, og der er mange forskellige holdninger til hvad der er mest effektivt om vinteren. Sne og is pakker sig meget let under en hestehov undtagen i de få situationer, hvor der er ’tør’ frostsne. Det er farligt, da hesten kan snuble og det kan belaste muskler og sener pga. de ’gakkede gangarter’ som pakket sne/is kan skabe under hovene. Det kan også være en hel udfordring for hesteejerne at fjerne klampet sne/is fra hovene.

Man kan overveje:

– At lade hesten gå uden sko, især hvis hesten ikke er i træning/rides på hårdt underlag

– Hvis din hest har sko på er snesåler en mulighed. Spørg smeden til råds om, hvilken type der vil passe din hest bedst. Der er to typer: Den ene er en tung plastsål eller gummiindsats, som dækker hestens stråle og har en konveks halvkugle, der netop forhindrer sne og is i at klampe. Den anden og mest almindelige er gummiringen som består af en hævet gummiring, der lægges rundt indvendigt om skoen, men som ikke dækker strålen. Begge skulle angiveligt være lige effektive til at holde sne og is væk fra hovene.

– Man kan forsøge sig med vaseline, babyolie eller madlavningsolie etc., men det vil som regel ikke være lige så effektivt som snesåler.

– Hov-boots kan være en god ide, hvis de ellers passer ordentligt, de kan også fås, så de passer en skoet hov.

Læs mere her:

http://equusmagazine.com/…/caring-for-your-horses-hooves-in…

http://www.thehorse.com/…/10249/10-tips-for-winter-hoof-care