DET SVÆRE VED HESTEFODRING ER AT GØRE DET ENKELT

144158_nn_01__AB17759

Stald Vestergård ved Middelfart er en lille stald, som avler springheste, og lejlighedsvis køber unge springheste herhjemme – eller i udlandet af spændende afstamning. Stald Vestergård driver også hestepension. Hør Stald Vestergårds historie her:

 

”Her på stedet gør vi det, at vi hvert år får lavet en foderplan ud fra grovfoderanalysen. De sidste to år har vi kunnet nøjes med at tildele vitaminer og mineraler, i form af EQUSANA Pleasure Vit caps til sportshestene og EQUSANA Premium Vit caps til avlsdyr og ungheste, samt lidt fodersalt, som vi udfodre i lidt havre.”

 

Stald Vestergårds wrap har et højt indhold af energi og fordøjeligt protein, samt fosfor og calcium i det rette forhold:

 

”Derfor kan vi uden problemer eller mangler benytte denne super enkle fodring til såvel avlsdyr som konkurrence heste. Vores plage har ingen vækst problemer med hævede led, når energi og protein kommer igennem wrappen og med EQUSANA Perform Vit i korrekte mængder, er de fuld dækket ind med vitaminer og mineraler.  Vi taler ofte om at vore avlshopper og ungheste er så fine blanke i pelsen, at man skulle tro de blev børstet dagligt.”

 

Det er Stald Vestergårds erfaring, at alt for mange hestefolk glemmer vigtigheden af et godt grovfoder, de fleste er mest optaget af krybbefodret. Men med et godt grovfoder får man virkelig meget med. Ud over de vigtige proteiner, som er med til opbygge muskler, medfølger foderenheder som gør at hestene altid er i fin foderstand, dertil kommer tyggetid og trivsel. Det svære ved fodring af heste er at gøre det enkelt.

 

”Hos os er vi meget glade ved denne enkle måde at fodre på. Det er super nemt at overlade fodringen til en anden person, hvis vi selv er forhindret i at fodre. Risikoen for foderfejl er meget lille, samtidig er det også en forholdsvis billig måde at fodre på.”

 

Vestergård Agro

 

Vestergård Agro producerer årligt ca. 4000 wrapballer, hvor kvaliteten altid er i højsæde. Der produceres wrap til alle typer heste, lige fra wrap med højt indhold af protein og energi til wrap med lavt indhold af protein, energi og sukker. For at kunne dokumentere indholdet i wrappen, lavers der grovfoder analyse på alle partier.

 

”Til dette benytter vi Equsanas analysekuverter. Det er et nemt og billigt system og analyserne returneres altid med en overskuelig grafik og en uddybende tekst som alle kan forstå.”

 

Kunderne spænder vidt, lige fra det mindre hestehold og til professionelle hestefolk og dyrlæger. De fleste kunder er faste kunder som ved at forudbestille til hele vinter halvårets forbrug af wrap har erfaret, at de på den måde sikrer sig leverancer fra samme parti sæsonen igennem, altså ens wrap fra første til sidste balle, fortæller Vestergård.

 

Hummels Fallulah:

 

I år deltog Vestergård for første gang ved Equsana eliteskue, hvor de havde fået ”Hummels Fallulah” udtaget ved sadelkåringen på Vilhelmsborg. Ved sadelkåringen sprang Fallulah fantastisk godt, hun fik karakteren 9,5 i kapacitet og 8,5 i teknik og hun endte som fløjhoppe og blev desuden dagens bedste hoppe. Forventningerne var derfor store til eliteskuet, dog velvidende at Fallulah skulle toppe på dagen, for at begå sig i et stærk felt af gode springhopper, fortæller Vestergård.

 

”I forberedelserne til eliteskuet lagde vi især vægt på at Fallulah skulle være tilpas i huld, samt veltrænet og ”fit” , med kort blank pels. Da dagen kom, syntes vi selv at vi kunne fremvise en helt igennem topklar hoppe. Fallulah gentog sucessen, og sprang sig til titlen som ”årets springbetonede hoppe” – og blev desuden tildelt en guldmedalje.”

 

Fallulah blev hele vejen igennem til Equsanas eliteskue fodret med havre, ”Perform”-vitamin og mineralblanding, samt wrap, fortæller Vestergård.

 

Foto: Ridehesten