6 KOLDE VINTERTIPS

133233_abo_02_IMG_2872

Lige nu er der koldt i Danmark og du ved formodentlig, at det er vigtigt at fodre udegående heste ekstra. Men der kan måske også være andre forhold i hesteholdet som du måske bør overveje:

 

Michelle D. Harris, dyrlæge og forsker ved University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine deler nogle simple tips her:

 

Når det er koldt, kan der være brug for at hestene fodres med et ekstra måltid wrap/hø dagligt.

 

Ældre heste med dårlige tænder/tandstilling har måske ikke mulighed for at kunne udnytte al energien fra hø/wrap. Her kan der være brug for en anden energikilde også. Ligeledes kan voksende heste have brug for ekstra energitilskud, udover masser af wrap eller hø, for at opnå tilstrækkelig energi til at holde huld. Her kan du spørge din foderkonsulent til råds.

 

Frisk tempereret vand hele døgnet – og her er det vigtigt at huske på, at øget foderindtag også betyder større vandindtag. Det er i flere studier bevist, at heste drikker mere vand, hvis det ikke er ’iset’ til, men mere til den tempererede side. Heste bør også altid have adgang til salt-sliksten/mineraler og det kan også påvirke vandindtaget.

 

Hold ikke hestene i en lukket stald af hensyn til deres sarte luftveje. En ventileret, men måske koldere stald vil være at foretrække frem for en varm og lukket stald.

 

Pas på med dækkener til udegående heste. De kan vise sig at være nødvendige, hvis hesten er i træning og måske klippet, men dækkener påvirker også hudens balance og hårlag. Hesten vil generelt udvikle et tyndere hårlag under dækken, hvorfor man bør være konsekvent ved brugen af dækken, hvis de først anvendes.

 

Tyk pels kan umiddelbart skjule meget, herunder huldstatus. Når du tjekker hesten dagligt, kan du også holde sørge for at holde hovene fri for isklumper og tjekke folden for is.

 

Kilde: The Horse