Insekter kan betyde risiko for øjenbetændelse

Det er varmt og det er sommer, og desværre betyder det ekstra mange insekter som kan være en stor plage for hesten. En fluemaske kan evt. afhjælpe problemet.

Øjenbetændelse (conjunctivitis) ses meget hyppigt om sommeren, hvor det netop skyldes irritation fra støv eller overførsel af bakterier med fluer. Ved øjenbetændelse ses øget tåreflåd, tillukket øje og rødme og evt. hævelse af øjenlågene.

Øjenbetændelse behandles typisk med antibiotikasalve lokalt i øjet og behandlingen virker som regel hurtigt. Det kan være vanskeligt at give øjenbehandlinger til nogle heste, hvis de gør kraftigt modstand. Det er derfor vigtigt at belønne hesten hver gang man får lov at komme til øjet. Hvis det er flydende øjendråber kan det også være lettere at sprøjte øjendråberne ind i øjet fra lidt afstand med en lille sprøjte påsat en tynd afbrækket kanyle.

Øjenbetændelse kan dog også være et symptom på et andet mere alvorligt problem i hestens øje. Alle heste der står med lukket øjet og øget tåreflåd bør derfor altid undersøges grundigt af en dyrlæge for at kontrollere om der f.eks. er et fremmedlegeme, et hornhindesår eller reaktioner inde i øjet (uveitis). Og hvis den iværksatte behandling ikke virker indenfor en uge, bør hesten kontrolleres igen.

Læs mere her: https://thehorse.com/138813/insect-control-on-horse-farms/