BOOST IMMUNFORSVARET

_95A4144

Boost din hest og forebyg infektion og sygdom: Hestens miljø er fyldt med bakterier, vira og andre mikroorganismer, som kan påvirke din hests sundhed. Hvis din hest er i topform, burde den kunne modstå de fleste angreb. Men stressfaktorer såsom kroniske smerter, transport, eller miljøskifte kan desværre udfordre hestens beredskab. Nogle infektioner og sygdomme er helt uden for ens kontrol, men du kan alligevel øge hestens immunrespons ernæringsmæssigt – og dermed være et skridt foran.

 

Stress og immunsystemet

 

En af de bedste ting, du kan gøre for din hest er at være opmærksom på dens stress-niveau og evt. justere de aktiviteter du udsætter den for i overensstemmelse hermed. Kronisk stress, enten fysisk eller mentalt, svækker immunforsvaret. Når kortisol (stresshormon) bliver forhøjet, kan alle former for infektioner og bakterier lettere få adgang til din hest. Vidste du, at din hest allerede kan være inficeret?  Mange sygdomme som fx Equin herpesvirus kan fx ligge latent indtil noget (fx stress) pludselig udløser det. Stressfaktorer er uundgåelige: Vi transporterer hesten jævnligt og nogle gange over længere afstande, miljøskifte, hierarki i flokken, konkurrencer, fravænning, hård træning, reproduktion etc.

 

Men en af de mest hyppige stressfaktorer – en tom mave – er faktisk let at rette op på. Hestens mave udskiller syre kontinuerligt, selv når den er tom, derfor skal hesten have noget at tygge i, så hesten ikke udvikler mavesår, fx godt hø eller wrap. Er du i tvivl om hvilke næringsstoffer (vitaminer og mineraler etc) din hest har brug for til at booste immunforsvaret, kan det være en god idé at rådføre sig med en dyrlæge/foderekspert – og/eller du kan tage et kig på produktsortimentet på denne side.

 

Du kan også få en idé om, hvilke vitaminer og mineraler din hest har brug for her: http://www.thehorse.com/articles/30983/feeding-for-immunity?utm_source=Newsletter&utm_medium=nutrition&utm_campaign=03-18-2013